Romanii proaspat iesiti de pe bancile facultatilor vor avea peste cinci ani salarii similare cu cele ale celorlati europeni aflati pe pozitii asemanatoare.
In momentul de fata, salariile aferente posturilor de low entry din Romania sint in medie cu 30-34% mai mici decit cele ale persoanelor care ocupa pozitii similare in alte state din centrul si sud-estul Europei, se arata intr-un studiu realizat de compania de consultanta Stanton Chase. Reprezentantii companiei sustin insa ca, in urmatorii patru-cinci ani, romanii vor fi la fel de bine remunerati precum cei din afara tarii.

Cred ca, in urmatorii patru-cinci ani, salariile se vor egaliza, inregistrindu-se o crestere de 30-40%, ne-a declarat Panos Manolopoulos, Managing Partner in cadrul companiei. Potrivit acestuia, printre factorii care vor duce la o crestere a salariilor persoanelor aflate la inceput de cariera se numara aderarea Romaniei la Uniunea Europeana si cresterea costului vietii.

Generatia Y

Specialisti in resurse umane din intreaga lume au definit noua generatie de tineri angajati sub denumirea generica de generatia Y. Cum sint descrisi acestia? E vorba despre persoane dinamice, care vor sa creasca rapid in ierarhie si care au in general asteptari foarte mari de la joburile pe care le au. Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=6427&art=16044&cHash=3facbb1b1a

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
ANALIZĂ | Vaccinul care ar putea salva acum viața cadrelor medicale
Setari Cookie-uri