In momentul de fata, salariile aferente posturilor de low entry din Romania sint in medie cu 30-34% mai mici decit cele ale persoanelor care ocupa pozitii similare in alte state din centrul si sud-estul Europei, se arata intr-un studiu realizat de compania de consultanta Stanton Chase. Reprezentantii companiei sustin insa ca, in urmatorii patru-cinci ani, romanii vor fi la fel de bine remunerati precum cei din afara tarii.

Cred ca, in urmatorii patru-cinci ani, salariile se vor egaliza, inregistrindu-se o crestere de 30-40%, ne-a declarat Panos Manolopoulos, Managing Partner in cadrul companiei. Potrivit acestuia, printre factorii care vor duce la o crestere a salariilor persoanelor aflate la inceput de cariera se numara aderarea Romaniei la Uniunea Europeana si cresterea costului vietii.

Generatia Y

Specialisti in resurse umane din intreaga lume au definit noua generatie de tineri angajati sub denumirea generica de generatia Y. Cum sint descrisi acestia? E vorba despre persoane dinamice, care vor sa creasca rapid in ierarhie si care au in general asteptari foarte mari de la joburile pe care le au.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=6427&art=16044&cHash=3facbb1b1a