Investitiile straine directe au inregistrat, in primele noua luni, un avans de 1,4%, la 1,51 miliarde euro, dupa ce in septembrie au fost atrase circa 90 milioane euro, al doilea cel mai scazut nivel din acest an, dupa luna februarie, arata datele transmise joi de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

"Investitiile directe ale nerezidentilor in Romania au totalizat 1.511 milioane euro, din care participatiile la capital (inclusiv profitul reinvestit) au insumat 1.340 milioane euro, iar creditele intragrup 171 milioane euro", se arata intr-un comunicat al BNR.

In perioada similara a anului trecut, investitiile straine s-au situat la 1,49 miliarde euro. In luna mai s-a inregistrat cel mai mare nivel al investitiilor straine directe atrase de Romania de la inceputul anului, de 306 milioane euro, iar cele mai reduse niveluri s-au consemnat in februarie, cu 36 milioane euro si in septembrie, cu 90 milioane euro, relateaza Mediafax.

In ianuarie, investitiile au totalizat 244 milioane euro, in martie 290 milioane euro, in aprilie 215 milioane euro, in iunie 101 milioane euro, in iulie 117 milioane euro, iar in august 115 milioane euro. Anul trecut, investitiile straine directe au crescut cu 26,8% comparativ cu anul anterior, la 2,71 miliarde euro, atingand varful ultimilor patru ani, dupa ce in 2012 s-a consemnat prima apreciere de la inceputul crizei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri