Perioadele de soldari trebuie sa se stabileasca de comercianti in perioada 15 ianuarie - 15 aprilie, pentru produsele de toamna - iarna, respectiv 1 august - 31 octombrie inclusiv, pentru produsele de primavara - vara, informeaza Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).

Orice anunt de reducere de pret exprimata in valoare absoluta sau in procent trebuie efectuat vizibil, lizibil pentru fiecare produs sau grupa de produse identice (fie prin mentionarea noului pret langa pretul anterior, barat, fie prin mentiunile "pret nou", "pret vechi" langa sumele corespunzatoare sau prin mentionarea procentului de reducere si a pretului nou care apare langa pretul anterior, barat), informeaza Rompres.

Este interzis ca o reducere de pret pentru un produs si/sau serviciu sa fie prezentata consumatorilor ca o oferta gratuita a unei parti din produs. Vanzarea de soldare trebuie sa aiba loc in structurile de vanzare in care produsele respective erau vandute in mod obisnuit.

ANPC mentioneaza ca este interzisa conditionarea vanzarii catre consumator a unui produs de cumpararea unei cantitati impuse sau de cumpararea concomitenta a unui alt produs sau serviciu.

La vanzarea produsului sau la prestarea serviciului, comerciantul ori, dupa caz, prestatorul, trebuie sa aduca la cunostinta consumatorului, la solicitarea acestuia, pe langa informatiile furnizate prin etichetare, marcare si ambalare, si informatii corecte si utile privind caracteristicile produsului sau serviciului, conditiile de vanzare si modul de utilizare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »