Power Clouds, un proiect dezvoltat de compania cu acelasi nume pentru infiintarea unei retele internationale de parcuri solare, a investit peste 20 de milioane de dolari in cinci parcuri fotovoltaice in Romania, potrivit directorului general al companiei, Roberto Forlani.

Cele cinci parcuri solare, amplasate in localitatile Scornicesti (Olt) si Nucet (Dambovita), au o putere instalata de 1,2 MW fiecare, putand sa asigure o productie anuala totala de peste 8.500 MWh. "Ne-am intors recent din Romania, unde peste 20 de milioane de dolari au fost investiti in mai putin de un an pentru crearea unei retele de cinci parcuri solare mari", a delarat Forlani intr-un interviu pentru Business Review Europe.

Power Clouds este o initiativa prin care compania mama construieste parcuri fotovoltaice in diferite tari, pe care le inchiriaza apoi de la proprietari pentru o perioada de 20 de ani. Participantii la proiect primesc o chirie lunara negociata prin contract cu Power Clouds, iar electricitatea produsa de parcurile solare este folosita pentru alimentarea sistemelor energetice nationale.

Reteaua actuala a Power Clouds include 15 parcuri fotovoltaice cu o valoare totala de 60 de milioane de dolari. Peste 53.000 de participanti din mai mult de 112 de tari fac parte din proiectul pentru producerea de energie regenerabila.

"Productia totala a celor 15 de parcuri solare incluse in retea este estimata, pentru urmatorii 30 de ani, la circa 555 milioane KWh. O asemenea cantitate va duce la scaderea emisiilor de dioxid de carbon cu peste 270.000 de tone, ceea ce echivaleaza cu plantarea a 7 milioane de copaci", a spus Forlani.

El a adaugat ca Power Clouds a inceput constructia de noi panouri solare in Japonia, proiecte care odata finalizate se vor putea alatura retelei Power Clouds. "Avand in vedere sprijinul entuziast pe care l-am primit din partea autoritatilor locale din Romania, suntem increzatori in privinta cooperarii cu alte guverne si institutii din afara Europei", a declarat Forlani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri