Principala problema a IMM-urilor din Romania o reprezinta organizarea economiei si nu banii, firmele mici si mijlocii avand nevoie sa isi gaseasca locul in sistemul economic, a precizat Cristian Parvan, secretarul general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR).

"Banii sunt importanti, dar nu sunt principala problema a IMM-urilor romanesti. Problema este ce produc acestea, ce valoare adaugata aducem prin ce producem? Aici este marea problema a IMM-urilor. (...) Romania nu poate creste durabil decat cu capitalul romanesc majoritar, bineinteles si cu ajutorul investitiilor straine. Nicio tara nu poate creste doar cu investitii straine. Analistii de frunte ne explica toata ziua ca fara investitii straine directe murim. Mi se pare hilar un asemenea punct de vedere, pentru ca acestea sunt de 1,5 miliarde de euro anual, in timp ce amaratii nostri de romani aduc chiar si in perioada de criza 2,8 miliarde de euro - 3 miliarde de euro anual in Romania. Facem orice concesii sa aducem 1,5 miliarde de euro si nu avem solutii pentru banii romanilor din afara", a spus Parvan, conform Mediafax.

El s-a referit la o serie de analize realizate de Ziarul Financiar potrivit carora 200.000 de firme din Romania au zero cifra de afaceri.

"Am acordat 600 milioane de euro ajutoare de stat in ultimii ani, din care 90% la multinationale. Nu am nimic ca sunt multinationale, dar am dat ajutoare de stat la niste investitii care au creat 3.600-6.000 de locuri de munca si in acelasi timp am dat doar 20 milioane de euro pentru intreprinzatorii debutanti, care au creat 15.000 de firme si 30.000 de locuri de munca. Intrebam care este politica publica? Nu putem modifica politica publica, dar Guvernul poate stabili anumite grile cand acorda ajutoare de stat in functie de cate IMM-uri atrag ca subfurnizori aceste investitii, sa iesim din politica de buncar", a adaugat Parvan.

In opinia sa, astfel banii din ajutorul de stat vor putea fi utilizati si pentru IMM-urile care produc diverse produse, subansamble si astfel sa fie integrate in sistemul economic. "Avem probleme de organizare a economiei, pentru ca IMM-urile sa-si gaseasca locurile lor in economie. Dupa ce vom rezolva aceste probleme vor veni si banii", a conchis Parvan.

Citeste si:
Dovada ca Guvernul nu mai are bani: majoreaza anticipat salariul minim
Mediul de afaceri acuza...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
AOAR: Eliminarea salariului minim atrage investitii in zone sarace
Setari Cookie-uri