Fondul Proprietatea si o serie de investitori precum Newtyn Management LLC, ING Pensii, Evermore Global Advisors si LLC, isi exprima ingrijorarea cu privire la reducerea propusa de ANRE pentru Rata Reglementata a Rentabilitatii pentru distribuitorii de electricitate de la 8,52% la 7,45%.

Astfel, aprobarea reducerii Ratei Reglementate a Rentabilitatii ar micsora profitabilitatea viitoare a distribuitorilor de energie electrica cu circa 12,5%.

Aceste modificari afecteaza in mod special unele dintre companiile din portofoliul Fondului, cum ar fi: Electrica Distributie Muntenia Nord, Electrica Distributie Transilvania Sud, Electrica Distributie Transilvania Nord, EON Moldova Distributie, ENEL Distributie Banat, ENEL Distributie Dobrogea si ENEL Distributie Muntenia.

Modificarile in domeniu alunga investitorii

Fondul Proprietatea este ingrijorat in mod deosebit de faptul ca schimbarile constante ale cadrului de reglementare fac mediul de afaceri instabil si imprevizibil, impiedicand astfel companiile sa isi asume programe de investitii in contextul in care rata de rentabilitate a capitalului necesar devine nesigura. Mai mult, aceste modificari legislative, fiscale si comerciale neasteptate vor alunga investitorii, care nu vor mai fi interesati de furnizarea de capital in cadrul unui mediu de reglementare atat de imprevizibil.

Modificarile propuse vin la mai putin de 4 luni de la listarea Electrica de catre statul roman pe Bursa de Valori la Bucuresti si pe Bursa de Valori de la Londra si au loc dupa introducerea taxei pe infrastructura la scurt timp dupa IPO-urile Nuclearelectrica si Romgaz. Astfel de schimbari negative ar putea pune in pericol succesul oricaror listari sau privatizari ale intreprinderilor de stat din Romania pe Bursa de Valori Bucuresti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri