Sistemul de redevente pentru sectorul petrolier nu va mai fi modificat pentru anul viitor, ci mentinut cu aceleasi taxe, urmand ca o noua formula sa fie gandita ulterior, potrivit ministrului-delegat pentru Buget, Darius Valcov.

"Se va prelungi pentru anul viitor actualul sistem", a spus Valcov. Decizia va fi luata de Guvern prin ordonanta de urgenta.

In luna septembrie, premierul Victor Ponta afirma ca proiectul privind noile redevente pentru sectorul petrolier va fi pus in dezbatere la inceputul anului viitor si va introduce un sistem care sa asigure resurse bugetare la media europeana, dar care sa nu descurajeze investitiile prin perceperea unor taxe prea mari.

Legislatia actuala nu face diferenta intre tipurile de zacaminte, iar nivelul redeventelor este cuprins intre 3% si 13% din nivelul productiei de hidrocarburi. Redeventele au fost fixate in 2004 si sunt valabile pana in in luna decembrie a acestui an inclusiv, fiind stabilite prin legea de aprobare a contractului de privatizare a Petrom, companie preluata de grupul austriac OMV.

Citeste si:
Geoana si promisiunea neindeplinita a lui Ponta: ce a promis in SUA
Geoana, pe contre cu Ponta:...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Ponta sustine reducerea redeventelor pentru off-shore