Indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investitii "Pod Km 197 + 557, Linia c.f. 101 Chitila - Craiova, intre statiile Slatina si Piatra Olt" sunt cuprinsi intr-un proiect de hotarare de Guvern elaborat de Ministerul Transporturilor, potrivit Mediafax.

"La podul de la km 197+557 s-au constatat urmatoarele deficiente: degradari ale betonului din infrastructura: ciobituri ale muchiilor banchetei cuzinetilor, zidurilor de garda si zidurilor intoarse; pete datorate sarurilor depuse de apele din infiltratii, zone plane de pe care s-a desprins tencuiala; degradari ale sferturilor de con (taluze burdusite, tasate, pietre dislocate, rosturi degradate); degradari ale protectiei anticorozive si coroziuni locale la tablierele metalice; nu este asigurata stabilitatea prismei caii la capetele podului", se arata in nota de fundamentare a proiectului.

Proiectul, al carui beneficiar este CFR SA, include lucrari la infrastructura si suprastructura podului si in albie.
Investitia este cu fonduri nerambursabile alocate de Comisia Europeana, prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, si de la bugetul de stat, prin cel al Ministerului Transporturilor.