Castigul salarial mediu a crescut in octombrie cu 7 lei (0,4%) fata de luna precedenta, la 1.705 lei net. Cele mai mari valori au fost inregistrate in extractia petrolului brut si a gazelor naturale (4.500 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (998 lei), a anuntat luni INS.

"In majoritatea activitatilor din sectorul economic nivelul castigului salarial mediu net a inregistrat usoare cresteri fata de luna septembrie 2014. Cresterile castigului salarial mediu net fata de luna precedenta s-au datorat acordarii de prime ocazionale (inclusiv prime pentru realizari deosebite), sume din profitul net si din alte fonduri, dar si realizarilor de productii ori incasarilor mai mari (functie de contracte)", se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).

Cele mai mari cresteri au avut loc in silvicultura si exploatare forestiera, inclusiv pescuit si acvacultura (14,3%) si in alte activitati extractive, activitati auxiliare intermedierilor financiare, inclusiv activitati de asigurare si fonduri de pensii, intermedieri financiare, cu exceptia activitatilor de asigurari si ale fondurilor de pensii (intre 4,5% si 6,5%), informeaza Mediafax.

La polul opus, cele mai semnificative scaderi ale castigului salarial s-au inregistrat in extractia petrolului brut si a gazelor naturale (22,1%) si in fabricarea produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului, activitati de servicii anexe extractiei (intre 11,5% si 16,5%). Comparativ cu luna octombrie a anului precedent, castigul salarial mediu net a crescut cu 5,6%.

Citeste si:
ENORM: Musk castiga de 40.600 de ori mai mult decat angajatii sai
Elon Musk castiga de 40.600...

Sursa foto: Lei/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Joburile cu salarii de la 4.000 de lei, dar unde NU sunt candidati