Agentia Nationala de Administrare Fiscala a inaintat Ministerului Finantelor Publice un proiect de act normativ care prevede o serie de modificari la Codul Fiscal si la Codul Comercial, menite sa inchida portitele legislative folosite de unii producatori de alcool si uleiuri minerale, prin neplata accizelor.

"Avem o problema de colectare a accizelor, iar acest act normativ speram ca va conduce la cresterea colectarii accizelor." Colectarea accizelor va creste cu cel putin 200 la suta", a declarat joi, presedintele ANAF, Sebastian Bodu.

Principalele modificari care ar putea fi aduse Codului Fiscal sunt legate de taxarea inversa pentru anumite produse, precum si de rambursarile ilegale de TVA.

Instalatiile producatoare de alcool vor trebui expertizate, iar capacitatea lor de productie va fi de minimum 100 HL alcool/zi, ca si in tarile europene.

De asemenea, 60 la suta din produsele finite ale unei rafinarii vor fi accizabile.

Bodu a motivat aceasta initiativa prin faptul ca foarte multe rafinarii platesc acciza doar pentru o mica parte din produse, in conditiile in care circa 80 la suta dintre acestea ar trebui sa fie accizabile.

MFP a dat un raspuns favorabil ANAF, dar deocamdata nu se cunoaste ce forma va lua initiativa legislativa si nici cand va putea ea intra in vigoare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri