Managerii companiilor estimeaza pentru perioada decembrie 2014 - februarie 2015 stagnarea activitatii in comert si servicii, scadere moderata in industrie si declin accentuat in constructii, in raport cu cele trei luni anterioare, conform indicatorului sold conjunctural al INS.

In cadrul anchetei de conjunctura din luna decembrie, managerii din industria prelucratoare preconizeaza pentru urmatoarele trei luni o scadere moderata a volumului productiei (sold conjunctural -6%). In ceea ce priveste estimarea productiei, pentru activitatea de fabricare a substantelor si a produselor chimice se va inregistra tendinta de crestere (sold conjunctural +16%). Preturile produselor industriale vor stagna (sold conjunctural +1%), ca si numarul de salariati (sold conjunctural 0%), potrivit Mediafax.

In constructii se va inregistra o reducere semnificativa a volumului productiei (sold conjunctural -41%), a numarului de salariati (sold conjunctural -31%) si a stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural -36%). Preturile lucrarilor de constructii vor scadea moderat (sold conjunctural -6%).

"In sectorul comert cu amanuntul, managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni tendinta de relativa stabilitate a activitatii economice (sold conjunctural -4%). Angajatorii prognozeaza pentru urmatoarele trei luni, crestere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +10%) si a volumului comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale (sold conjunctural +6%).

Pentru urmatoarea perioada, managerii societatilor comerciale estimeaza relativa stabilitate a preturilor de vanzare cu amanuntul (sold conjunctural -1%)", se arata intr-un comunicat al INS. Conform estimarilor din luna decembrie, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste o relativa stabilitate in urmatoarele trei luni (sold conjunctural -3%). O evolutie similara este anticipata si in ceea ce priveste numarul de salariati (sold conjunctural -4%) si preturile (sold conjunctural 0%).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri