Martin Bottesch spune ca proiectul privind modernizarea aeroportului sibian,cea mai importanta investitie in infrastructura la nivelul judetului din ultimii15 ani,poate fi demarat in foarte scurt timp.Cum,la Consiliul Judetean, au avut loc licitatiile de executie privind modernizarea si extinderea Aeroportului International Sibiu, presedintele CJ Sibiu considera ca este o chestiune de zile pana se va decide castigatorul si apoi sa fie demarate lucrarile propriu-zise.

"Licitatiile au decurs normal,urmand ca intr-o saptamana sa facem cunoscut castigatorul sau castigatorii. Daca totul va decurge normal, in doua saptamani vor fi semnate contractele, iar lucrarile vor incepe la 1septembrie", a declarat, citat de NewsIn, Martin Bottesch.

Cu toate ca 17 societati aucumparat caietul de sarcini privind modernizarea aeroportului sibian, lalicitati s-au prezentat doar 5 ofertanti. La licitatia privind constructiaterminalului de pasageri au fost prezentate doua oferte, in timp ce lalicitatia pentru constructia pistei au fost depuse trei oferte. Firmele cares-au aratat interesate de aeroportul sibian provin in principal dinGermania, Austria si Romania.

In acest moment, este asigurata, potrivit responsabililor CJ, o treime din suma necesara, de 52 milioane de euro, ca urmare a alocarilor de fonduri de la Guvern, de la Consiliul Judetean si de la Primaria si Consiliul Local al municipiului Sibiu.