Compania de audit a fost singura care a depus oferta desi alte sapte firme s-au aratat interesate de licitatie. Pe langa auditorul desemnat castigator au cumparat caietul de sarcini si SC Agri Exp.Trading Center SRL, Tanasescu Leana Cadar si Asociatii, SC A Bostina si Asociatii, KPMG Romania SRL si Ernst & Young SRL.

PriceWaterhouseCoopers este lider mondial in servicii profesionale si a fost prima companie de consultata financiara care a deschis birou in Romania. Compania furnizeaza servicii de audit si consultanta in afaceri.

In subordinea Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) functioneaza doua agentii de plati care vor gestiona fonduri comunitare. Este vorba despre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura(APIA), respectiv Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit(APDRP). Pe cele doua componente, subventii si dezvoltare rurala, Romania va primi de la Uniunea Europeana (UE), in perioada 2007-2013 fonduri in valoare de peste sapte miliarde de euro. Principiul comunitar prevede ca doar cheltuielile efectuate prin agentiile de plati acreditate pot face obiectul finantarii comunitare.