Marea Britanie nu va fi in stare sa se apere daca Rusia va lansa un atac aerian masiv asupra insulei. Fostul comandor al Fortelor Aeriene Britanice, celebra RAF, Sir Michael Graydon, avertizeaza asupra capacitatii limitate a RAF de a raspunde unui atac aerian, in conditiile taierilor de buget, scrie Express.co.uk.

Declaratiile vin in contextul unui nou incident aviatic (video jos), RAF fiind nevoite sa ridice in aer mai multe avioane de vanatoare pentru a escorta in afara spatiului aerian britanic doua bombardiere rusesti.

Graydon a caracterizat aceste incursiuni ale bombardierelor rusesti drept acte provocatoare, spunand ca Rusia face astfel de zboruri pentru a testa apararea aeriana si probabil ca pana acum si-a dat seama ca Marea Britanie nu este foarte pregatita.

Cele doua avioane interceptate recent de pilotii RAF erau renumitele bombardiere Tu-95 , supranumite "Ursul", capabile sa poarte rachete nucleare.

De asemenea, comandorul Andrew Lambert, un fost director in cadrul RAF, a explicat si el jurnalistilor ca Marea Britanie ar fi coplesita in cazul unu atac aerian din partea Rusiei, in contextul in care flota RAF este relativ redusa. "Daca Putin ar vrea sa ne atace, el nu va trimite cateva bombardiere, ci va trimite un numar mare pentru a ne coplesi apararea. Nu vom putea face fata".

Generatia actuala de politicieni a crescut intr-un mediu de securitate absoluta. Nu au simtit nicio amenintare la adresa sigurantei sau securitatii. Sa speram ca nu vom plati pentru asta un pret - comandorul Andrew Lambert

Oficialii britanici afirma ca, de la asasinarea agentului rus Alexander Litvinenko, in 2006, amenintarile din partea fortelor aeriene ale Rusiei au intrat pe o tendinta ascendenta. Anul trecut, una din trei misiuni de interceptare a implicat avioane de vanatoare sau bombardiere rusesti.

Sursa foto: bombardier Tu-95, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri