Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania) si Consiliul Investitorilor Straini (FIC) saluta lansarea in consultare publica a proiectului de rescriere a Codului Fiscal si a Codului de Procedura Fiscala, acte normative de o importanta majora pentru desfasurarea activitatii economice si pentru atractivitatea si competitivitatea Romaniei, dupa 12 ani in care cele doua Coduri au fost modificate de nenumarate ori fara a fi republicate pana in prezent.

Esti interesat(a) de fiscalitate? Participa joi, 5 martie, la FISCAL 360, conferinta wall-street.ro care dezbate cele mai actuale teme fiscale pentru antreprenori si manageri. Inscrie-te aici.

„Mediul de afaceri pe care il reprezentam apreciaza in mod deosebit dialogul real pe care l-am avut de aceasta data cu autoritatile fiscale pe marginea celor doua proiecte legislative, dovada fiind numarul mare de propuneri tehnice incluse in proiectele supuse dezbaterii publice. Chiar si in acest context raman propuneri tehnice cheie pe care le consideram deosebit de importante, astfel ca vom continua sa le promovam pe parcursul perioadei de consultari publice. Importanta acestui demers reiese si din faptul ca odata adoptate, noile Coduri urmeaza sa ramana in vigoare – speram nemodificate - o perioada lunga de timp, conferind astfel transparenta, stabilitatea si predictibilitatea necesare mediului economic”, spune Ionut Simion, presedintele Comitetului de fiscalitate al AmCham Romania.

In linie cu luarile de pozitie exprimate anterior, AmCham Romania subliniaza faptul ca masurile de politica fiscala care stimuleaza activitatea economica si reduc povara fiscala si administrativa sunt binevenite, conditia esentiala fiind ca acestea sa fie sustenabile atat pe termen scurt, cat si pe termen lung.

„Este absolut necesara obtinerea consensului parlamentar pe continutul tehnic al celor doua Coduri, astfel incat sa se asigure aplicabilitatea si stabilitatea lor pe termen lung. Apreciem intentia Guvernului de a promova o legislatie fiscala in sprijinul mediului de afaceri, in acelasi timp suntem constienti de riscul ca pana la publicarea acestora sa apara schimbari semnificative. De aceea insistam pe existenta unui consens in ceea ce priveste aspectele pur tehnice, acestea avand un impact major asupra desfasurarii activitatii economice”, afirma Daniel Anghel, Presedintele Comitetului de Fiscalitate al FIC.

Odata cu republicarea Codului Fiscal si a Codului de Procedura Fiscala, corelata cu implementarea cu succes a proiectului de reforma a administratiei fiscale, AmCham si FIC vad posibila indeplinirea obiectivului major de modernizare a legislatiei fiscale pentru sustinerea unui mediu economic din ce in ce mai competitiv.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri