Comertul cu amanuntul din Romania, a patra crestere din UE in luna ianuarie

Romania a consemnat in luna ianuarie a patra mare crestere a vanzarilor cu amanuntul din Uniunea Europeana (UE), de 7,3%, comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, fiind devansata de Luxemburg, Ungaria si Polonia, potrivit datelor prezentate miercuri de Eurostat.

La nivelul UE, comertul retail a urcat cu 4% in ianuarie fata de aceeasi luna din 2014, pe fondul cresterii vanzarilor de combustibil si de produse nealimentare, in timp ce, prin comparatie cu luna decembrie a anului trecut, avansul consemnat a fost de 0,8%. Datele Eurostat arata ca Luxemburg a inregistrat cea mai mare crestere a comertului cu amanuntul in ianuarie comparativ cu aceeasi luna din 2014, de 10,7%, fiind urmata de Ungaria, cu un avans de 8,2%, si de Polonia, cu o urcare de 7,5%, noteaza Mediafax.

La polul opus s-au aflat Finlanda, cu o scadere a vanzarilor retail de 1,2%, si Belgia, cu un declin de 0,3%. Comparativ cu luna decembrie a anului trecut, cele mai mare cresteri au fost consemnate in Portugalia (6,8%), Polonia (3,1%) si Germania (2,9%). In schimb, comertul cu amanuntul a scazut in Marea Britanie cu 0,9%, Lituania, cu 0,5%, Bulgaria si Irlanda, ambele cu cate 0,1%, potrivit Eurostat.

In zona euro, vanzarile retail au urcat cu 3,7% in ianuarie fata de aceeasi luna din 2014, marcand cel mai accelerat ritm de crestere din mai 2005, potrivit MarketWatch. De asemenea, comertul cu amanuntul a avansat cu 1,1% in ianuarie prin comparatie cu luna precedenta, aceasta fiind a patra crestere lunara consecutiva consemnata in zona euro.

Citeste si:
Mango lansează un nou concept de magazin prietenos mediului
Mango lansează un nou concept...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri