Taxa pentru autovehiculele cu masa totala autorizata de peste 12 tone va fi, din 2007, intre 100 si 2.354 de lei, in functie de tonaj, de numarul axelor si de sistemul de suspensie al masinii, taxa urmand sa creasca treptat pana in ianuarie 2011, a decis guvernul.

Guvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, nivelul taxelor asupra mijloacelor de transport marfa cu masa totala autorizata de peste 12 tone, aplicabile in anul fiscal 2007, in conformitate cu angajamentele asumate in negocierile cu Uniunea Europeana, respectand astfel angajamentul asumat de Romania ca aceste taxe sa creasca treptat intre 1 ianuarie 2005 si 1 ianuarie 2011.

Astfel, cea mai mica taxa, de 100 de lei, va fi pentru un autovehicul cu doua axe, care are cel mult 13 tone si sistem de suspensie penumatica sau un echivalent recunoscut al acestuia. Cea mai mare taxa se va aplica pentru vehiculele cu 3 plus 2 axe, cu o masa de peste 40 de tone si cu sistem de suspensie diferit de cel pneumatic.

In termen de 45 de zile lucratoare de la data intrarii in vigoare, consiliile locale si Consiliul General al Municipiului Bucuresti vor adopta hotarari privind taxa aplicata mijloacelor de transport, aplicabila pentru anul fiscal 2007.