Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, a anuntat, la Bistrita, ca, a stabilit cu Ministerul Finantelor sa se continue finantarea pentru 1.700 de proiecte, care au fost declarate eligibile in programul Sapard, insa nu au mai putut fi finantate din bani europeni.

"Vom interveni cu bani de la buget, exact cum faceau cei de la Bruxelles, si vom suporta 50% din valoarea fiecarui proiect. Este vorba despre proiecte in valoare de 500 de milioane de euro, din care urmeaza sa se construiasca ferme, dar si pensiuni, unitati de procesare", a spus Flutur, citat de NewsIn. Potrivit lui Flutur, acest program de finantare reprezinta asa-numitul "Sapard romanesc".

Pe de alta parte, ministrul Agriculturii a declarat ca urmeaza sa fie implementat un program de imbunatatire a raselor de animale, prin care ministerul intentioneaza sa finanteze aducerea pe piata a unor nuclee de animale de rasa atat din tara, cat si din strainatate.

Gheorghe Flutur a mai spus ca, in perioada urmatoare, va fi acordata o subventie de 10.000 de lei vechi pe litrul motorina, care sa acopere in proportie de 100% accizele la acest carburant, astfel incat peste 2,6 milioane hectare de teren sa poata fi arate si insamantate.

Flutur a adaugat ca taranii din zonele montane vor mai primi 1 milion de lei vechi la hectar, bonuri valorice pentru insamantarea si fertilizarea pajistilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri