"Vom interveni cu bani de la buget, exact cum faceau cei de la Bruxelles, si vom suporta 50% din valoarea fiecarui proiect. Este vorba despre proiecte in valoare de 500 de milioane de euro, din care urmeaza sa se construiasca ferme, dar si pensiuni, unitati de procesare", a spus Flutur, citat de NewsIn. Potrivit lui Flutur, acest program de finantare reprezinta asa-numitul "Sapard romanesc".

Pe de alta parte, ministrul Agriculturii a declarat ca urmeaza sa fie implementat un program de imbunatatire a raselor de animale, prin care ministerul intentioneaza sa finanteze aducerea pe piata a unor nuclee de animale de rasa atat din tara, cat si din strainatate.

Gheorghe Flutur a mai spus ca, in perioada urmatoare, va fi acordata o subventie de 10.000 de lei vechi pe litrul motorina, care sa acopere in proportie de 100% accizele la acest carburant, astfel incat peste 2,6 milioane hectare de teren sa poata fi arate si insamantate.

Flutur a adaugat ca taranii din zonele montane vor mai primi 1 milion de lei vechi la hectar, bonuri valorice pentru insamantarea si fertilizarea pajistilor.