Ponta: Proiectul Codului fiscal, finalizat in jurul datei de 18-20 martie

Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a anuntat, luni, dupa sedinta BPN a PSD, ca proiectul Codului fiscal va fi finalizat in cadrul Guvernului in jurul datei de 18-20 martie.

"Mi-am anuntat colegii parlamentari, voi anunta si la grupurile parlamentare, despre faptul ca in jurul datei de 18-20 vom finaliza in cadrul Guvernului proiectul de Cod fiscal si va pleca spre Parlament – prima Camera sesizata, Senatul – in asa fel incat cel mai important document de politica publica pentru Romania anului 2015 – Codul fiscal – sa intre in dezbaterea Parlamentului si sa poata fi adoptat cu minim sase luni inainte de intrarea in vigoare la 1 ianurie 2016", a spus Ponta, dupa sedinta BPN a PSD.

Ponta declara, in 20 februarie, ca ia in calcul inclusiv angajarea raspunderii Guvernului pe Codul Fiscal, daca acesta va fi blocat in Parlament si risca sa nu fie adoptat in circuitul legislativ in aceasta sesiune parlamentara.

"Va spun un lucru: voi face toate eforturile ca acest Cod fiscal sa se adopte pana la sfarsitul sesiunii parlamentare, inclusiv iau in calcul angajarea raspunderii Guvernului daca la un moment dat se blocheaza politicianist de catre PNL sau de altcineva", spunea Ponta. Prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu, premierul guvernului-alternativa, declara, in 23 februarie, ca i se pare "imposibil" si o ipoteza care nu este "fezabila" ca guvernul condus de Victor Ponta sa-si angajeze raspunderea in Parlament pe noul Cod fiscal, mentionand ca actul normativ este o "stratagema politica".

El a sustinut ca ceea ce face "in mod periculos acum premierul este sa compromita o tema valoroasa care este relaxarea fiscala, o tema care tine de o doctrina liberala, lansand-o intr-o dezbatere publica, amenintand implementarea ei fara sa pregateasca terenul".

Citeste si:
OFICIAL: Ponta și Tăriceanu se despart. Cele două partide au...
OFICIAL: Ponta și Tăriceanu...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri