Bugetul alocat Programului Operational Sectorial de Transport 2007-2013 va fi de aproximativ 5 miliarde euro, din care 4 miliarde euro reprezinta sprijinul UE, informeaza un comunicat al Ministerului Transporturilor.
Potrivit comunicatului, Uniunea Europeana sprijina cu patru miliarde de euro investitiile din sectorul de transport din Romania, restul fiind cofinantat de la bugetul de stat. Programului Operational Regional ii vor fi alocate 3.853 miliarde euro, dintre care 3.275 miliarde euro prin sprijinul UE, restul fiind cofinantat de la bugetul de stat si contributia privata, informeaza NewsIn.

Programul Operational Sectorial (POS Transport) este un document ce stabileste prioritatile, obiectivele si criteriile de alocare a fondurilor europene pentru dezvoltarea sectorului transporturi din Romania. Aceste programe sunt aprobate de catre Comisia Europeana, pentru implementarea prioritatilor sectoriale sau regionale din Planul National de Dezvoltare, aprobate spre finantare prin Cadrul National Strategic de Referinta (HG 497/2001).

Programul sectorial 2007-2013 este prezentat marti, la Constanta, la sediul Bibliotecii Judetene, din strada Mircea cel Batran, nr.104 A, in cadrul seminarului regional si este organizat de Ministerul Transporturilor impreuna cu Agentia Pentru Dezvoltare Regionala Sud Est.

Seminarul cu tema POS Transport face parte dintr-o campanie informativa, care se va desfasura pana la sfarsitul anului 2006, in toate regiunile de dezvoltare din tara si reprezinta o continuare a actiunilor de informare initiate in vara 2005. Prin aceasta campanie vor fi prezentate instrumnetele structurale de care va beneficia tara noastra odata cu integrarea in Uniunea Europeana.
Campania prezinta si modul de accesare a acestor fonduri comunitare nerambursabile.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri