Nu e nevoie sa fii pasionat de seriale politiste ca sa fi auzit de seria CSI-New York (Crime Scene Investigation) – povestea agentilor FBI pusi in fata a zeci de cazuri complicate si care, de multe ori, folosesc metode care ies din sfera obisnuitului. Scenarii intamplate la Miami, New York sau Los Angeles tin milioane de telespectatori in fata ecranului.

Asa s-a intamplat si cu episodul „Road to recovery” cand agentii au avut de rezolvat o misterioasa crima la locul careia nu exista nici macar o amprenta. Un ajutor neasteptat l-au primit de la inelul cu diamant purtat de femeia despre care nu stiau absolut nimic. Cum s-a intamplat asta?

Putina lume cunoaste ca diamantele certificate international sunt inscriptionate cu un cod de securitate unic si usor de identificat. E vorba, de fapt, de o tehnologie sofisticata si noninvaziva care „scrie” cu laser pe fiecare diamant o amprenta optica.

Diamante.ro este singurul furnizor din Romania de unde puteti primi informatii oficiale despre aceasta tehnologie sau puteti achizitiona diamante certificate international gravate cu cod de identificare, in conditii de securitate maxima.

Dar ce au facut politistii de la FBI pana la urma? Au verificat codul acelui diamant si au aflat ca el fusese inregistrat intr-o baza de date internationala, chiar de sotul femeii neidentificate. Sigur ca vorbim de un scenariu de film, insa aceasta tehnologie de amprentare cu laser este utilizat si in viata reala de catre autoritati inca de la aparitia sa in 1976.

Revenind la Romania, orice persoana interesata de bijuterii cu diamante certificate international trebuie sa stie ca amprentarea optica este o garantie unica in caz de piedere / furt al unei bijuterii sau al unui transfer de proprietate. Toate aceste verificari se pot face si online, de acasa sau de la birou, in deplina siguranta. Mai multe informatii despre bijuteriile FIRESQ cu diamante certificate international, pe www.diamante.ro/diamante/ghid