Guvernul ungar va decide la sfarsitul lunii noiembrie conditiile pe care le va impune pentru accesul muncitorilor din Romania si Bulgaria pe piata muncii din Ungaria, a declarat directorul general din Ministerul Muncii ungar, Maria Lado informeaza NewsIn.

Oficialul ungar a spus ca, din Romania, au sosit anual in mod legal 30-40 de mii de lucratori, in special pentru constructii si alimentatie publica, iar numarul celor angajati ilegal este apreciat la peste 100 de mii. in primul semestru din acest an au fost eliberate 32.500 de autorizatii de munca, din care cca 2.000 pentru munci intelectuale.

Problema libertatii pietii muncii din Ungaria este si o chestiune politica, datorita existentei comunitatilor minoritare maghiare din tarile vecine, din randul carora exista o migratie naturala insemnata spre Ungaria.

Autoritatile de la Londra si-au anuntat intentia de a impune cote muncitorilor imigranti romani, intrucat numarul estimat sa ajunga in Marea Britanie dupa aderarea Romaniei si Bulgariei la UE, 300.000 de persoane, ar putea duce la colapsul sistemului public britanic. in plus, imigrantii ar fi o posibila sursa de infractionalitate, iar Marea Britanie a alcatuit deja o lista cu 40.000 de cetateni romani si bulgari onsiderati indezirabili pe teritoriul britanic.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri