Distractia de 1 Mai, amendata cu 2 milioane lei de ANAF

Inspectorii de la Directia Generala Antifrauda Fiscala (DGAF) au dat amenzi de aproape doua milioane de lei si au confiscat venituri si bunuri in suma de 200.000 de lei, in urma unor controale facute in minivacanta de 1 Mai in tara, cele mai multe abateri fiind constatate in cluburile din Mamaia.

Potrivit datelor prezentate de DGAF, in perioada 1-3 mai, 605 inspectori au verificat, pe baza analizei de risc, a sesizarilor primite si a informatiilor furnizate de institutii specializate, 457 de operatori de turism si patroni de restaurante, baruri si cluburi din zonele turistice cele mai frecventate - Baile Herculane, Baile Felix, Bran-Moeciu, Caciulata, Calimanesti, Ceahlau, Cheia, Gura Humorului, Gura Raului, Mamaia, Moinesti, Moneasa, Putna, Tasnad, Vama Veche, Zarnesti, scrie Mediafax.

In urma controalelor, inspectorii antifrauda fiscala au dispus amenzi in valoare totala de 1,965 de milioane de lei si au confiscat venituri, numerar si bunuri in suma de 203.611 lei.

De asemenea, au constatat incalcari ale obligatiei legale de utilizare a casei de marcat si emiterea bonului fiscal, cazuri in care au dispus suspendarea activitatii comerciale a 34 de puncte de lucru.

”Aceste actiuni de control sunt realizate atat pentru prevenirea si combaterea activitatilor comerciale ilicite, cat si pentru protejarea bugetului general consolidat impotriva consecintelor negative ale comertului si prestarilor de servicii nefiscalizate. Este imbucurator faptul ca efectul principal a actiunilor de control ale Directiei generale antifrauda fiscala este cresterea gradului de fiscalizare a veniturilor operatorilor economici”, a precizat, intr-un comunicat de presa, vicepresedintele ANAF Romeo-Florin Nicolae, coordonator al DGAF.

Citeste si:
Amenzi de aproape 9,5 milioane de lei de 1 Mai
Amenzi de aproape 9,5...

Din totalul operatorilor economici verificati, 321 au fost cluburi, baruri, terase sau alte forme de prestari de servicii in domeniul alimentatiei publice, cei mai multi activand in judetul Constanta.

Pe litoral, inspectorii antifrauda au constatat ca la agentii economici verificati s-a fiscalizat suma de peste 3,5 milioane de lei. Din cele 102 localuri controlate, acestia au decis suspendarea activitatii comerciale a doar doua dintre ele, deoarece au constatat ca se incalca obligatia de emitere a bonului fiscal.

”Acest fapt confirma tendinta generala de respectare a prevederilor legale privind uttilizarea casei de marcat si emiterea bonului fiscal, ponderea celor corecti depasind 98 la suta in aceasta perioada”, se mai precizeaza in comunicatul citat. Inspectorii DGAF au identificat si alte abateri de la legislatia financiar contabila, pentru sanctionarea carora au dispus 138 de amenzi, in valoare de 470.000 de lei.

Cele mai multe nereguli au fost constatate in cluburile din statiunea Mamaia, unde au fost date 81 de amenzi, in suma totala de 280.000 de lei.

Citeste si:
Sute de amenzi date în trenuri pentru nerespectarea măsurilor...
IGPR: Sute de amenzi date...

Sursa foto: Adevarul

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri