Mai multi senatori PSD, UNPR si PC propun sa-si declare averea si interesele persoanele din conducerea bancilor si a societatilor la care statul este actionar, in prezent declarandu-si averea doar cei din bancile si societatile la care statul este actionar majoritar sau semnificativ.

Proiectul este initiat de 25 de senatori, printre care Serban Nicolae, Mihai Fifor, ilie Nastase, Liviu Pop, Ion Toma, Cristiana Anghel, Mihai Rogojan si completeaza Legea 176 din 2010 privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice, anunta Mediafax.

Astfel, proiectul propune ca sa-si declare averea si interesele persoanele care detin functii de conducere in cadrul regiilor autonome de interes national sau local, companiilorsi societatilor nationale sau, dupa caz, societatile comerciale la care statul sau o autoritate a administratiei publice locale este actionar, precum si personalul din conducerea bancilor la care statul este actionar. In legea in vigoare sunt obligate sa-si declare averea personale din conducerea societatilor sau bancilor la care statul este actionar majoritar sau semnificativ.

Initiatorii si-au motivat initiativa legislativa prin faptul ca, astfel, se mareste transparenta in exercitarea atributiilor autoritatile locale si din domeniul bancar si creste responsabilitatea factorilor decizionali din aceste autoritati.

"Chiar si in cazul in care statul roman este actionarminoritar este vorba, in general, de bugete foarte mari, iar termenul "semnificativ" utilizat in lege este nerelevant", au apreciat initiatorii.

Citeste si:
Tariceanu: Nu vad de ce tramvaiele fabricate la Arad nu ar fi bune
Tariceanu: Nu vad de ce...

Proiectul a fost intregistrat la Parlament la 5 mai si se afla in consultare publica la Senat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Motiune de cenzura "anti-austeritate", pe ordinea de zi a plenului