'Valoarea comunicata in urma cu o jumatate de an a fost valoarea care a rezultat din studiul de prefezabilitate. in acel studiu nu s-au facut calcule exacte. Calcule exacte au urmat in cadrul proiectarii iar cifra exacta a fost data de licitatie. Este o valoare ceva mai mare decat cea prognosticata atunci. insa schema noastra de finantare permite aceasta finantare fara probleme', a declarat citat de Rompres Martin Bottesh.

Presedintele CJ, Martin Bottesh, primarul municipiului Sibiu, Klaus Johannis si reprezentanti ai celor trei firme care au castigat cele doua licitatii de modernizare a aeroportului, au semnat, vineri, contractele. Daca pista va avea constructori germani, terminalul, turnul si cladirile din aeroport vor fi construite de doua dintre cele mai puternice firme din judetul Sibiu, Dafora Medias si Con-A, care au castigat licitatia fiind asociate cu firma Lindner, partener din Germania.

Deocamdata, nu a fost facuta publica suma pe care o va incasa fiecare firma care a castigat licitatiile de executie pentru Aeroportul International Sibiu. Lucrarile de modernizare la aeroport vor incepe peste doua saptamani si se vor finaliza in 2008. Costul total al investitiei este estimat la aproape 60 de milioane de euro, din care Guvernul a promis 22 de milioane, jumatate din aceasta suma ajungand deja la Sibiu.

Conform presedintelui CJ, Martin Bottesh, aeroportul va fi modernizat complet in aproape doi ani de zile, terminalul urmand a fi gata in luna martie a anului viitor. Sibiul se pregateste sa primeasca in 2007 aproape un milion de vizitatori, datorita faptului ca va fi capitala culturala europeana.

Primaria si Consiliul Judetean Sibiu contribuie cu 8 milioane de euro la proiect. Aproximativ jumatate din suma totala vor fi imprumutata de autoritatile locale, cel mai probabil de la Banca Europeana de Investitii (BEI), in luna octombrie. Contractele de executie pentru aeroport se vor incheia dupa un model numit FIDIC, agreat si de marile banci finantatoare, cum ar fi BERD sau BEI.