Agentia Nationala de Administrare Fiscala ramburseaza in luna mai 1,1 miliarde lei, suma aferenta deconturilor de TVA pentru care exista decizie de rambursare pana la 22 martie, din care restuirile cumuleaza 890 milioane lei, prima transa fiind platita marti, 12 mai.

"In selectia lunii mai au fost cuprinse in ordinea vechimii toate deconturile de TVA, solutionate prin decizii de rambursare inregistrate in baza de date DNOR pana la data de 22.03.2015, exceptie facand deconturile de TVA aferente operatiunilor de import solutionate pana la 27.04.2015", se arata intr-un comunicat al ANAF.

Deconturile cu compensare si restituire totalizeaza 951,95 milioane lei, din care se compenseaza 61,8 milioane lei si se restituie 890,15 milioane lei. Plata efectiva pentru acesta suma se realizeaza in doua transe, prima fiind marti, in valoare de 315,4 milioane lei, iar a doua, de 574,7 milioane lei urmand pe 29 mai.

Totodata, deconturi cu compensare integrala insumeaza 109,63 milioane lei, iar cele cu compensare partiala sunt de 39,53 milioane lei, pentru aceste categorii solutionandu-se toate deconturile pentru care s-a emis decizia de rambursare.

Citeste si:
ANAF reduce termenele pentru rambursarea TVA; ramane sa le si respecte
Firmele cu risc fiscal redus...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Plata defalcata a TVA, o analiza cuprinzatoare a proiectului