Comisia Europeana a lansat, joi, un infringement (aviz motivat) impotriva Romaniei pentru necomunicarea masurilor de transpunere in legislatia interna a Directivei privind operele orfane, Executivul european avertizand ca poate trimite cazul la CJUE, daca in doua luni nu se iau masuri in acest sens.

Potrivit unui comunicat, Comisia Europeana a solicitat, joi, Romaniei, Belgiei, Ciprului, Luxemburgului, Poloniei si Sloveniei sa puna in aplicare Directiva UE 2012/28/CE privind operele orfane. Acestea sunt opere cum ar fi cartile, ziarele sau articolele din reviste si filmele care sunt protejate prin drepturi de autor, dar ai caror autori sau alti titulari de drepturi nu sunt cunoscuti sau nu pot fi localizati sau contactati pentru a obtine permisiunea de utilizare a operelor lor.

Cele sase state membre inca nu au comunicat Comisiei masurile de transpunere a Directivei in dreptul intern, care ar fi trebuit sa fie adoptate pana la 29 octombrie 2014, scrie Mediafax.

Prin urmare, Comisia a decis sa trimita avize motivate (infringement). Statele au la dispozitie doua luni pentru a notifica Comisiei masurile luate pentru a alinia legislatia nationala la legislatia UE.

"Daca ele nu iau masuri in termen de doua luni, Comisia poate decide sa trimita aceste tari in fata Curtii de Justitie a UE si sa propuna sanctiuni financiare", se arata in comunicat. In acelasi timp, Comisia a inchis procedurile de constatare a neindeplinirii obligatiilor in curs impotriva Austriei, Bulgariei, Lituaniei si Letoniei, deoarece acestea au notificat transpunerea integrala a Directivei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri