Impozitul pe bacsis nu va fi eliminat de la 1 iunie, asa cum estima in urma cu doua saptamani ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, intrucat eliminarea masurii intarzie in Parlament.

"In cateva zile trebuie sa plece din Parlament, apoi sa fie transmis la presedinte sa fie promulgat", a declarat vineri Teodorovici, dupa o conferinta. Ministrul a anuntat pe 15 mai ca obligativitatea taxarii bacsisului va fi eliminata, intrucat desi taxarea bacsisului a fost introdusa la solicitarea mediului de afaceri aplicarea acesteia ar fi extrem de dificila, informeaza Mediafax.

Teodorovici estima atunci ca modificarea ar putea fi operata de la 1 iunie. Decizia a fost luata la numai o saptamana dupa introducerea impozitului pe bacsis, dupa ce ministrul de resort a avut consultari pe aceasta tema cu reprezentanti ai industriei HoReCa, inclusiv din segmentul de piata al livrarilor la domiciliu, dar si reprezentanti ai organizatiilor patronale si sindicale din industria funizorilor de servicii de taximetrie.

Pana la eliminarea impozitarii, operatorii sau angajatii acestora vor fi taxati cu 16%, iar dupa acel moment vor trebui sa fie atenti la sumele suplimentare aflate in casa. "Odata ce spunem foarte clar ca bacsisul nu se mai reglementeaza si nu mai devine obligatie, revenim la normal, cu precizarea ca agentii economici trebuie sa aiba grija sa nu mai aiba sume suplimentare in casa fata de ceea ce incaseaza in mod oficial", explica Teodorovici la momentul anuntului de eliminare a impozitarii.

Legiferarea bacsisului, care trebuie evidentiat pe un bon fiscal separat, a fost introdusa prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului 8/2015, care modifica si completeaza mai multe acte normative.

Citeste si:
Senator PSD, despre scutirile de taxe din presa: Nu e mita!
Senator PSD, despre scutirile...

Prin bacsis se intelege orice suma de bani oferita in mod voluntar de client, in plus fata de contravaloarea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate de catre operatorii economici, precum si restul dat de vanzator clientului si nepreluat de acesta in mod voluntar. Bacsisul nu poate fi asimilat unei livrari de bunuri sau unei prestari de servicii.

Sursa foto: Tips/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Taxele şi impozitele locale vor crește pentru bucureșteni în 2021
Setari Cookie-uri