Investitiile nete realizate in economia nationala au crescut in primul trimestru cu 8,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 11,93 miliarde lei, a anuntat Institutul National de Statistica (INS).

Pe elemente de structura, lucrarile de constructii noi au urcat cu 16,2%, utilajele (inclusiv mijloace de transport) cu 3,8%, iar alte cheltuieli cu 0,4%, scrie Mediafax.

"Comparativ cu trimestrul I 2014, in trimestrul I 2015 se constata o crestere a ponderii investitiilor nete in lucrari de constructii noi cu 2,4 puncte procentuale. Ponderea investitiilor nete in utilaje (inclusiv mijloace de transport) si alte cheltuieli a scazut cu 2,2 puncte procentuale, respectiv cu 0,2 puncte procentuale. Ramurile in care s-a realizat un volum mai mare de investitii nete sunt in industrie, comert si servicii", arata INS, intr-un comunicat.

Datele BNR arata ca investitiile straine directe au insumat in primul trimestru 885 milioane de euro, fiind mai mari cu 55% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Citeste si:
INS confirma temerile BNR: la cat a ajuns deficitul comercial?
Deficitul comercial al...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
INS: Importurile cresc de doua ori mai repede decat exporturile
Setari Cookie-uri