Deputatii au abrogat, miercuri, cu 289 voturi "pentru" si doua abtineri, prevederile referitoare la impozitarea bacsisului, eliminandu-se prevederea ca sumele inregistrate din bacsis sa figureze in contabilitate si evidentierea lor sa se faca pe un bon separat.

Astfel, deputatii au eliminat din Ordonanta de urgenta 8/2015 definitia bacsisului, precum si interdictia operatorilor economici sa conditioneze sub orice forma livrarea de bunuri sua prestarea de servicii de acordarea bacsisului. A fost abrogata si prevederea ca suma de bani din bacsis sa se justifice prin datele inscrise in documentele emise cu aparate de marcat electronice fiscale si se evidentiaza pe un bon fiscal distinct, scrie Mediafax.

Deputatii au mentinut prevederile ca, in cazul defectarii aparatelor de marcat electronice fiscale, pana la repunerea in functiune a acestora, operatorii economici utilizatori sunt obligati sa inregistreze intr-un registru special, intocmit in acest sens, toate operatiunile efectuate si sa emita chitante, in conditiile legii, pentru respectivele operatiuni si facturi, la cererea clientului.

Obligatia privind inregistrarea operatiunilor efectuate intr-un registru special nu se aplica operatorilor economici care desfasoara activitatea de transport in regim de taxi. Deputatul PNL Andreea Paul a declarat, dupa vot, ca PNL solicita demisia ministrului de Finante Eugen Teodorovici pentru "eroarea impozitarii bacsisului". Ea a spus ca prin eliminarea prevederilor de impozitarii bacsisului se revine la situatia anterioara si exista riscul ca firmele mici sa fie inchise pentru sume "ridicole".

Citeste si:
Cand vor fi adoptate cele 10 proiecte depuse de Teodorovici
Cand vor fi adoptate...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Impozitarea bacsisului, initiata de Teodorovici, adoptata de Senat
Setari Cookie-uri