Managerii companiilor estimeaza pentru perioada iunie - august cresterea activitatii in toate sectoarele economice - industria prelucratoare, constructii, comert si servicii, in raport cu cele trei luni anterioare, conform indicatorului sold conjunctural al Institutului National de Statistica (INS).

In cadrul anchetei de conjunctura din luna iunie 2015, managerii din industria prelucratoare preconizeaza pentru urmatoarele trei luni, crestere moderata a volumului productiei (sold conjunctural +7%), scrie Mediafax. Pentru unele dintre activitati se va inregistra tendinta de crestere si anume: fabricarea bauturilor (sold conjunctural +39%), urmata de fabricarea tutunului (sold conjunctural +36%). Pentru preturile produselor industriale, se prognozeaza relativa stabilitate in urmatoarele trei luni (sold conjunctural 0%). Referitor la numarul de salariati, se estimeaza relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de +3% pe total industrie prelucratoare.

In constructii se va inregistra o crestere a volumului productiei (sold conjunctural +18%). Managerii estimeaza crestere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +9%) si a stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural +12%), in timp ce in ceea ce priveste preturile se preconizeaza o relativa stabilitate (sold conjunctural +2%).

"In sectorul comert cu amanuntul, managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni tendinta de crestere accentuata a activitatii economice (sold conjunctural +48%) si a volumului comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale (sold conjunctural +41%). Angajatorii prognozeaza pentru urmatoarele trei luni crestere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +9%).

Pentru urmatoarea perioada, managerii societatilor comerciale estimeaza scadere moderata a preturilor de vanzare cu amanuntul (sold conjunctural -11%)", arata INS, intr-un comunicat.Si cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste o crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +10%). In sectorul de servicii se estimeaza crestere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +6%). Conform opiniei managerilor, preturile de vanzare sau de facturare ale prestatiilor vor avea tendinta de relativa stabilitate (sold conjunctural -1%).

Citeste si:
Romania a importat mai multa energie decat a exportat anul trecut
Romania a importat mai multa...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Retailerii vor lua măsurile pentru a evita aglomerările din magazine
Setari Cookie-uri