Grecii sunt mai suparati ca au scazut temperaturile sub 20 de grade decat pe situatia economica, a declarat pentru wall-street.ro, Felix Patrascanu, cofondator al Fan Courier, cel mai mare jucator de pe piata locala de curierat, cu afaceri de 75 de milioane de euro anul trecut.

“Pe insula, la hotel am platit cu cardul. Pe continent, cand am cumparat benzina am platit iar cu cardul. Nu am avut probleme pe nicaieri sa platesc cu cardul, dar, este adevarat ca anul acesta mi-am luat mai mult cash decat de obicei. Iar preturile peste tot sunt foarte, foarte jos. Sunt mai jos cu 10-15, chiar 20% fata de anul trecut. La hotel erau cu 10-15% mai mici, iar ofertele pentru august am auzit ca sunt cu preturi si mai scazute. De exemplu, am fost la restaurant aseara cu mai multi prieteni, am baut si vin, si a costat in jur de 10-12 euro de persoana”, a explicat Patrascanu.

Grecii trebuie sa returneze pana maine catre FMI 1,54 miliarde euro, riscand altfel intrarea in incapacitate de plata. Datoria totala a Greciei este de circa 360 miliarde euro, reprezentand aproximativ 180% din Produsul Intern Brut al tarii.

Si Romania are de invatat din experienta Greciei

El a mai spus ca i se pare ca grecii sunt naivi si ca nu inteleg amploarea evenimentelor din jur. Managerul si-a petrecut vacanta in Zakynthos, o statiune in care a intalnit foarte multi romani, britanici si rusi.

“Am vorbit cu proprietarul hotelului la care am stat si el era mai interesat de faptul ca temperaturile au scazut sub 20 de grade decat de economie. Ma deranjeaza si ma enerveaza foarte tare ca au ajuns in situatia asta. Ei sunt foarte ospitalieri si placuti, dar au ajuns aici pentru ca au trait peste ceea ce isi puteau permite. Sunt Flower Power, traiesc linistiti…se gandesc ca mai gasesc niste fructe de mare, ca mai pica o portocala si asta e. Anul trecut am fost intr-o insula, Skopelos, si singura farmacie de acolo era deschisa de la 10 la 12. Sunt lucruri pe care trebuie sa le invatam si noi. Sa nu mergem pe ideea ca “Lasa, lasa ca ne da statul” si sa fim atenti la coruptie. Acolo in continuare nu ti se da bon la restaurant sau bar. Iar cele doua partide care s-au succedat dupa intrarea Greciei in UE au fost foarte corupte", mai spune cofondatorul companiei de curierat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri