Legea privind aprobarea ordonantei care reglementeaza emiterea bonurilor fiscale pentru toate bunurile sau serviciile a fost promulgata de presedintele Iohannis fara prevederile privind impozitarea bacsisului, abrogate in Parlament, astfel ca bacsisul nu va mai fi evidentiat distinct pe bon.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 8/2015 pentru modificarea si completarea unor acte normative, scrie Mediafax.

Legea a fost promulgata in forma in care ordonanta nu mai prevede impozitarea bacsisului, decizie care va fi aplicata astfel din aceasta luna, in sensul ca bacsisul nu va mai fi evidentiat distinct pe bon. Ordonanta promulgata stabileste doar ca neemiterea bonului fiscal pentrut toate bunurile livrate si serviciile prestate ori emiterea de bonuri cu o valoare inferioara pretului de vanzare sau tarifului de prestare vor fi sanctionate.
Legiferarea bacsisului, care trebuie evidentiat pe un bon fiscal separat, a fost introdusa de Guvern prin Ordonanta de Urgenta 8/2015, care modifica si completeaza mai multe acte normative.

Prin bacsis se intelege orice suma de bani oferita in mod voluntar de client, in plus fata de contravaloarea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate de catre operatorii economici, precum si restul dat de vanzator clientului si nepreluat de acesta in mod voluntar. Bacsisul nu poate fi asimilat unei livrari de bunuri sau unei prestari de servicii.

In luna mai, Guvernul a decis sa legifereze bacsisul, care sa fie astfel evidentiat pe un bon fiscal separat si sa fie taxat cu 16%, dar la foarte scurt timp, pe fondul problemelor tehnice de aplicare, a renuntat la aceasta masura, spunand ca obligatia impozitarii va fi anulata in Parlament, cu aplicare din luna iunie.

Procesul legislativ din Parlament a durat insa mai mult decat era estimat, iar Camera Deputatilor, for decizional, a anulat impozitarea dupa 1 iunie.
De asemenea, Iohannis a semnat, miercuri, decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 6/2015 pentru modificarea si completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal.

Sursa foto: Bacsis/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri