Angajatorii care au locuri vacante si care vor sa incadreze absolventi pot trimite, pana in 20 septembrie, ofertele, la Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca (AMOFM), pentru inscrierea la Bursa locurilor de munca pentru absolventi.

AMOFM organizeaza, in 22 septembrie, Bursa locurilor de munca, adresata cu prioritate absolventilor. Agentii economici care vor sa participe la Bursa cu locurile de munca vacante, in vederea angajarii de absolventi, trebuie sa trimita ofertele pana in 20 septembrie. Ofertele se primesc la sediul agentiilor pentru ocuparea fortei de munca din cele sase sectoare ale Bucurestiului, precum si la sediul AMOFM din strada Spataru Preda.

Potrivit legii 76/2002, angajatorii primesc unele stimulente daca incadreaza in munca absolventi.

Una dintre masurile de stimulare a incadrarii in munca a absolventilor este acordarea de subventii angajatorilor, pe o perioada de un an. Astfel, cei care angajeaza absolventi ai scolilor profesionale si de arte si meserii, primesc lunar un salariu de baza minim brut pe tara, adica peste trei milioane de lei. Pentru angajarea unui absolvent de liceu stimulentul este de 1,2 salarii (aproape patru milioane de lei), iar pentru licentiati, angajatorii primesc un salariu si jumatate (aproape cinci milioane de lei).

Angajatorii care incadreaza in munca absolventi pe o perioada nedeterminata beneficiaza, timp de un an, si de scutire de la plata contributiei datorate la bugetul asigurarilor pentru somaj aferenta persoanelor respective.

Tinerii absolventi sunt si ei stimulati pentru a se angaja imediat dupa terminarea scolii. Ei primesc, din bugetul asigurarilor pentru somaj, o prima neimpozabila, egala cu un salariu de baza minim brut pe tara, daca se angajeaza cu un program de opt ore si pentru o perioada mai mare de un an.

Absolventii care primesc indemnizatie de somaj si se angajeaza in perioada de acordare a acestui drept primesc o suma neimpozabila, egala cu indemnizatia de somaj pe care ar fi primit-o pana la expirarea perioadei de acordare, daca nu s-ar fi angajat. Suma cumulata se acorda la un an de la angajare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
In ce stadiu sunt proiectele promise de Firea in campania electorala
Setari Cookie-uri