Romania trebuie sa se foloseasca de situatia actuala in care se afla Grecia pentru a intari parteneriatul cu statul elen, a declarat ministrul Economiei, Comertului si Turismului, Mihai Tudose, care apreciaza ca turismul va contribui la iesirea grecilor din criza.

"Eu cred ca va trebui sa folosim, chiar daca suna mercantil, situatia din Grecia si sa strangem relatiile cu Grecia, intarind parteneriatul pe care il avem cu grecii", a afirmat Tudose, dupa ce a participat la o conferinta organizata de minister impreuna cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

El considera ca turismul in Grecia va functiona in continuare, intrucat turismul traditional nu a fost bazat nici pe o banca deschisa, nici pe bancomat, scrie Mediafax.

"Eu nu cred ca nu va mai functiona turismul in Grecia, turismul acela traditional nu a fost bazat nici pe o banca deschisa, nici pe bancomat. Turismul va functiona fara probleme si cred ca va fi unul dintre principalii factori determinanti in iesirea Greciei din criza", a mai spus Tudose, fiind intrebat daca va fi afectata zona turismului. Ministrul Economiei apreciaza ca deocamdata se fac doar speculatii privind ce se va intampla in continuare.

"Este o manifestare democratica a unei tari (referendumul - n.r.). Lucrurile sunt foarte exacerbate, ca si cum grecii au stabilit prin referendum daca mai platesc sau nu datoriile. Lucrurile nu stau chiar asa, eu au votat daca sunt de acord sau nu cu planul propus de catre autoritatile financiare internationale, aici a fost raspunsul nu. Inteleg ca acum guvernul elen lucreaza la alta modalitate de a-si plati datoriile", a completat Tudose.

Cetatenii greci au votat in proportie de 61,41% impotriva masurilor propuse de creditorii internationali, 38,59% pronuntandu-se in favoarea acestora, conform rezultatelor oficiale partiale. Potrivit rezultatelor anuntate dupa numararea a 89,95 la suta din voturi, 61,41 % dintre alegatori au respins masurile economice propuse de Grupul Bruxelles, iar 38,59 % s-au pronuntat in favoarea acestora.
Prezenta la urne a fost de 62,18 %.

Intrebarea adresata la referendum a fost: "Ar trebui acceptata propunerea formulata catre Eurogrup, pe 25 iunie, de Comisia Europeana, de Banca Centrala Europeana si de Fondul Monetar International?" Prima casuta pe buletinul de referendum a fost "nu", iar a doua "da". Grecia are o datorie totala de peste 320 de miliarde de euro, dintre care 65% catre tari din zona euro si catre FMI, iar 8,7% catre Banca Centrala Europeana (BCE).

Ministrul grec de Finante, Yanis Varoufakis, a anuntat luni dimineata ca demisioneaza, la o zi dupa ce alegatorii greci au respins prin referendum masurile de austeritate impuse de creditorii internationali ai Greciei, potrivit Reuters.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri