Premierul interimar Gabriel Oprea a declarat, luni, ca mentinerea situatiei actuale din Grecia, ar putea afecta si economia romaneasca, avand in vedere ca exista foarte multe banci si active elene in Romania.

"Cum suntem noi afectati in cazul in care s-ar prelungi criza? Avem foarte multe active, avem foarte multe banci grecesti aici. Stim bine ca ne poate afecta si pe noi", a declarat premierul interimar, intrebat cum ar trebui sa priveasca romanii criza din Grecia. Oprea a adaugat ca situatia din Grecia trebuie solutionata in interesul intregii Uniuni Europene, scrie Mediafax.

"Eu cred ca cel mai important lucru este ca Grecia, in urma acestui referendum, sa continue parcursul pro-european si, bineinteles, este important, pentru Grecia, pentru toata Uniunea Europeana, bineinteles, cu partenerii europeni, sa rezolve aceasta criza care afecetaza poporul grec", a mai declarat Oprea. Oprea nu a vrut sa comenteze ideea unei sedinte CSAT cu privire la situatia din Grecia.

Peste jumatate din electoratul elen (61,31%) care a participat la referendumul de duminica a respins conditiile puse de creditorii internationali pentru un plan de "salvare" al Greciei.

Are cineva curaj sa "cumpere"...
Citeste si: Are cineva curaj sa "cumpere" panica greceasca?


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Alarma falsa pe pietele financiare dupa votul din Grecia