Energia se va scumpi dupa aderarea la UE, in conditiile in care resursele energetice se diminueaza pe zi ce trece, iar energia din surse regenerabile este prea scumpa, a declarat, miercuri, directorul tehnic si de productie al Electrica Serv, Gheorghe Batir.

"Aderarea la UE si privatizarea companiilor de utilitati au generat preturi mai mari la energia vanduta in Marea Britanie. Cred ca si la noi se va intampla acelasi lucru. Nu e greu de crezut pentru ca resursele energetice incep sa fie din ce in ce mai putine, iar energia verde este foarte scumpa. Una peste alta este greu de crezut ca energia se va mai ieftini vreodata", a spus Batir.

Reprezentantul Electrica Serv a adaugat ca nu se poate estima nivelul majorarii preturilor la energie in acest moment pentru ca depinde de prea multi factori.

Batir a mai afirmat ca Electrica Serv este implicata in doua proiecte de producere energie electrica din surse regenerabile. "La Cluj, vrem sa producem energie eoliana si mai suntem implicati, impreuna cu ICPE, pe energie fotovoltaica", a explicat el.

Electrica Serv este filiala de prestari servicii a Electrica, fiind 100% detinuta de aceasta. Electrica Serv activeaza in domeniile consultanta si proiectare, mentenanta, verificari, revizii si reparatii echipamente energetice si de masura. Potrivit unei declaratii acordate NewsIn de directorul general al Electrica, Nicolae Coroiu, in 2007, Electrica Serv va fi scoasa la privatizare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri