Economia are in continuare probleme de competitivitate, merge \"aparent bine\", dar ar trebui sa mentina un ritm de crestere economica de 7% pe an pentru a reduce decalajele, a declarat consilierul prezidential Theodor Stolojan.
"Romania trebuie sa aiba o crestere de 7% in fiecare an pentru a reduce decalajele fata de Uniunea Europeana. Avem o inflatie care se reduce, dar ramane una din cele mai ridicate din zona. Exista o serie de ingrijorari care nu sunt acute, cum ar fi deficitul comercial in crestere, dar timp de doi ani de zile nu cred sa avem probleme. Problema competitivitatii nu e rezolvata inca", a spus Stolojan, citat de NewsIn.

In acest moment, a afirmat consilierul prezidential, Romania este beneficiara unui flux de investitii al marilor companii care isi externalizeaza centrele informatice. Renault isi va stabili un centru de dezvoltare in Romania si va angaja 2.000 de ingineri romani, a exemplificat Stolojan. In opinia fostului prim-ministru, problema fundamentala a Romaniei consta in decalajul dintre ceea ce spun regulile care organizeaza economia si ceea ce se intampla de fapt in economie. "Nerespectarea normelor de calitate ne-a costat zeci de milioane de euro", a afirmat Stolojan.

El a declarat ca trebuie continuata reforma din sanatate unde "mecanismele pietei nu sunt foarte active", iar indivizii cu apetit pentru risc platesc aceeasi asigurare ca si cei prudenti. O alta problema economica evidentiata de consilierul prezidential este "frica de politici industriale, pe care altii nu o au". Totusi, a adaugat Stolojan, intrarea in Uniunea Europeana reprezinta o sansa pentru modernizarea Romaniei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri