Cursul de schimb al monedei nationale a continuat sa se mentina stabil si ieri, dupa mai bine de doua saptamani.

Aceasta continuitate s-a reflectat si in volumul tranzactiilor interbancare, care acum doua zile au atins minimul anului, de 117 milioane dolari. In lipsa unor iesiri importante de valuta si a unor intrari reduse, cursul s-a mentinut in niste limite care multumesc BNR. De altfel, banca centrala a intervenit punctual saptamana trecuta, atunci cand cursul risca sa revina sub pragul de 3,6 lei.

Ieri, euro a urcat de la 3,6405 la 3,6455 lei iar dolarul a scazut de la 2,8174 la 2,8169 lei.

O scadere a dolarului sub pragul de 2,8 lei este improbabila, avand in vedere evolutia paritatii pe pietele internationale. Aici euro a fluctuat intre 1,2875 si 1,2954 dolari, atat pe pietele asiatiace si europene cat si la deschiderea celor americane. In aceste conditii analistii au in vedere atat posibilitatea ca euro sa scada sub nivelul de 1,2740 dolari, cel mai solid prag de rezistenta al paritatii dar si o revenire peste nivelul de 1,3140 dolari. Biletul verde va continua sa fie apasat de uriasele deficite americane, care nu par a se opri din crestere.

Incertitudinea in privinta evolutiei paritatii a facut ca pretul unciei de aur calculat la Londra sa se mentina in jurul valorii de 427 dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
1 din 5 modele BMW livrate in Romania este SUV-ul X5