Dupa integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, piata interna a muncii se va stabiliza, a declarat ministrul muncii, solidaritatii sociale si familiei, Gheorghe Barbu, prezent la lucrarile Scolii de vara a Tinerilor Democrati, de la Costinesti.

Ministrul Barbu a precizat ca fondurile structurale care vor fi acordate de Uniunea Europeana Romaniei, prin intermediul Ministerului Muncii, pentru finantarea programelor de calificare, reconversie si formare profesionala continua vor insuma 3,5 miliarde euro in perioada 2007 - 2013, ceea ce va crea premisele pentru a diminua considerabil somajul, informeaza Rompres.

"Asta nu inseamna ca nu va exista si la noi presiunea fortei de munca din strainatate, cei drept nu din tarile UE, dar din state mai sarace", a spus Gheorghe Barbu.

Ministrul muncii a precizat ca se semnaleaza deja un deficit de personal calificat pentru profesii din domeniul constructiilor, din domeniul ingineriei, dar si pentru cadrele medicale medii si aceasta tendinta se va accentua avand in vedere ca prognozele indica emigrarea catre statele comunitare a inca 350.000 de persoane in anii urmatori.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
UE și Guvernul României acordă fonduri pentru salvarea sectoarelor economice
Setari Cookie-uri