Managerii companiilor estimeaza, pentru perioada iulie-septembrie, o crestere a activitatii din comertul cu amanuntul, concomitent cu o scadere moderata a preturilor, in timp ce numarul salariatilor din industrie, constructii si servicii va consemna o stabilitate, potrivit soldului conjunctural.

Sefii companiilor din industria prelucratoare preconizeaza, pentru urmatoarele trei luni, crestere moderata a volumului productiei (sold conjunctural +6%). O tendinta de crestere se va inregistra la fabricarea bauturilor (sold conjunctural +32%), fabricarea hartiei si a produselor din hartie (sold conjunctural +31%), se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS), scrie Mediafax.

Pentru preturile produselor industriale se prognozeaza relativa stabilitate in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +1%), iar numarul de salariati va consemna o relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de +2% pe total industrie prelucratoare.

In activitatea de constructii se va inregistra o crestere moderata a volumului productiei (sold conjunctural +12%) si a stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural +10%). Managerii estimeaza relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural +5%) si a preturilor lucrarilor de constructii (sold conjunctural +2%).

In comertul cu amanuntul, managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni o tendinta de crestere a activitatii economice (sold conjunctural +34) si a volumului comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale (sold conjunctural +32). Angajatorii prognozeaza o crestere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +7), dar si o scadere moderata a preturilor de vanzare cu amanuntul (sold conjunctural -12).

Cererea de servicii (cifra de afaceri) va avea o crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +9%). Totodata, se estimeaza o relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural +2%) in sectorul de servicii, precum si a preturilor de vanzare sau de facturare ale prestatiilor (sold conjunctural +2%).

Soldul conjunctural indica perceptia managerilor intreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen, care nu trebuie confundata cu ritmul cresterii sau scaderii valorii unui indicator statistic.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri