Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a crescut in primele sase luni cu 4,8% ca serie bruta fata de aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul avansului vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun cu 11,5%, potrivit INS.

La afacerile totale a mai contribuit majorarea cu 5,8% a vanzarilor cu amanuntul de carburanti pentru autovehicule in magazine specializate. In schimb, vanzarile de produse nealimentare au scazut cu 0,9%, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS), citat de Mediafax.

In functie de seria ajustata la numarul de zile lucratoare si sezonalitate, volumul afacerilor din comertul cu amanuntul a avansat cu 4,9%. Vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au crescut cu 10,6%, iar vanzarea carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate cu 4,9%, in timp ce comercializarea de produse nealimentare a stagnat.

In iunie, afacerile din comert au crescut cu 4,2% fata de mai, serie bruta, sustinute de avansul cu 11,7% a vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun. Pe de alta parte, comertul cu carburanti s-a redus cu 1,8%. Ca serie ajustata, cresterea afacerilor a fost de 1,7%.

Comparativ cu iunie anul trecut, volumul afacerilor a urcat cu 7,9%, serie bruta, impulsionat de cresterile inregistrate la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun cu 22%, la cele de carburanti pentru autovehicule in magazine specializate cu 1,3% si la vanzarile de produse nealimentare cu 1%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri