Bilant la sase luni: retailul creste cu 4,8%

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a crescut in primele sase luni cu 4,8% ca serie bruta fata de aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul avansului vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun cu 11,5%, potrivit INS.

La afacerile totale a mai contribuit majorarea cu 5,8% a vanzarilor cu amanuntul de carburanti pentru autovehicule in magazine specializate. In schimb, vanzarile de produse nealimentare au scazut cu 0,9%, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS), citat de Mediafax.

In functie de seria ajustata la numarul de zile lucratoare si sezonalitate, volumul afacerilor din comertul cu amanuntul a avansat cu 4,9%. Vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au crescut cu 10,6%, iar vanzarea carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate cu 4,9%, in timp ce comercializarea de produse nealimentare a stagnat.

In iunie, afacerile din comert au crescut cu 4,2% fata de mai, serie bruta, sustinute de avansul cu 11,7% a vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun. Pe de alta parte, comertul cu carburanti s-a redus cu 1,8%. Ca serie ajustata, cresterea afacerilor a fost de 1,7%.

Comparativ cu iunie anul trecut, volumul afacerilor a urcat cu 7,9%, serie bruta, impulsionat de cresterile inregistrate la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun cu 22%, la cele de carburanti pentru autovehicule in magazine specializate cu 1,3% si la vanzarile de produse nealimentare cu 1%.

Citeste si:
OMV Petrom a afişat un profit net în scădere cu 56% în primul...
OMV Petrom a afişat un profit...
Citeste si:
Te inteapa inima? Afla care ar putea fi cauza
Te inteapa inima? Afla care...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri