Cresc preturile productiei industriale

Preturile productiei industriale pe total, piata interna si externa, au crescut in iunie cu 0,3% fata de mai, sustinute de avansul pe piata externa cu 0,5%, insa comparativ cu iunie anul trecut, preturile s-au redus cu 1,9%, potrivit datelor INS.

Comparativ cu luna mai, preturile productiei industriale s-au majorat cu 0,1% pe piata interna si cu 0,5% pe cea externa, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS). Cele mai mari cresteri de preturi au fost consemnate in industria bunurilor intermediare si in cea a bunurilor de folosinta indelungata, cu 0,4%, urmate de industria bunurilor de uz curent si cea energetica, cu 0,3%. Preturile din industria bunurilor de capital au stagnat, scrie Mediafax.

Fata de iunie anul trecut, preturile au coborat cu 1,8% pe piata interna si cu 2,1% pe piata externa. Industria bunurilor de folosinta indelungata a consemnat cea mai mare crestere a preturilor, de 2,2%, urmata de industria bunurilor de uz curent (1%) si cea a bunurilor intermediare (0,9%). In schimb, preturile din industria energetica au scazut cu 6,8%, iar cele din industria bunurilor de capital cu 2,5%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri