FMI a cerut autoritatilor de la Bucuresti restructurarea masiva a producatorilor de energie pe baza de carbune, insa acest sector si-a demonstrat inca o data rolul esential: pe fondul secetei acute din ultimele doua luni, productia de electricitate din surse hidro si eoliene a scazut drastic, dar necesarul a fost acoperit de termocentrale, scrie Adevarul.

Condamnat de Fondul Monetar International (FMI) si Comisia Europeana (CE) la restructurare „radicala“ si chiar lichidare in unele cazuri, sectorul carbunelui a salvat din nou sistemul energetic romanesc, dupa ce seceta s-a instalat in tara noastra incepand cu luna iulie si a redus semnificativ productia hidro si pe cea eoliana.

Astfel, daca in luna iunie sectorul hidro realiza constant peste nivelul produs in unitatile pe baza de carbune, acum trendul s-a inversat, iar termocentralele pe huila si lignit produc peste segmentul hidro. Mai mult, in anumite momente, acestea produc mai mult decat sectoarele hidro si eolian la un loc. Acest lucru este posibil deoarece seceta si temperaturile mari nu s-au manifestat doar prin scaderea debitelor pe rauri si Dunare, dar si prin lipsa vantului.

Citeste in continuare pe adevarul.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri