Mol Romania, Silcotub si Eaton Electro Productie sunt cele mai mari companii din zona nord-vest a Romaniei, in functie de cifra de afaceri raportata pe 2014, conform datelor oferite de platforma RisCo.

Aceasta zona cuprinde judetele Bihor, Bistrita- Nasaud, Cluj, Maramures, Salaj si Satu Mare.

“Ultimul deceniu a marcat o crestere accelerata in aceasta regiune, in special datorita apropierii geografice de investitorii straini si partenerii nostri comerciali cei mai importanti la nivelul Uniunii Europene. Astfel, zona de nord-vest a atras in ultimii 10 ani investitii straine mai importante numeric si valoric decat orice alta regiune a tarii, cu exceptia Bucurestiului. Lipsa unei infrastructuri rutiere dezvoltate a fost pentru firmele din nordul si vestul tarii o piedica mai mica din punct de vedere al comertului international decat pentru companiile din restul Romaniei, iar calitatea si calificarea personalului a constituit un avantaj. In aceste conditii, performantele economice din aceasta regiune sunt superioare celorlalte zone ale tarii”, scrie in studiul RisCo.

Din primele 10 companii pe 2014 doar 4 si-au mentinut pozitiile, in timp ce restul fie si-au modificat locurile, fie au parasit topul.

Societatea Transilvania General Import-export din Oradea, ocupanta locului 6 in anul 2013, a iesit din top in 2014, in timp ce Aramis Invest din Baia Mare, pozitia 10 in 2014, este nou intrata in Topul companiilor din N-V Romaniei.

"Anul 2015 va consolida pozitia zonei de nord-vest a Romaniei, de motor economic datorita prezentei masive a investitorilor straini si integrarii acestora cu pietele europene. In acelasi timp, ne asteptam ca firmele cu capital privat romanesc sa aiba si ele performante financiare superioare fata de anul 2014, pe fondul cresterii cererii interne si de export", mai spun specialistii RisCo.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri