Managerii companiilor estimeaza pentru perioada august - octombrie cresterea activitatii in comert, industrie si servicii si stagnare in constructii, preturile urmand sa inregistreze o relativa stabilitate in toate sectoarele economice, conform indicatorului sold conjunctural al INS.

In cadrul anchetei de conjunctura din luna august, managerii din industria prelucratoare preconizeaza pentru urmatoarele trei luni o crestere moderata a volumului productiei (sold conjunctural +7%), scrie Mediafax.

"Pentru unele dintre activitati se va inregistra tendinta de crestere si anume: fabricarea hartiei si a produselor din hartie si fabricarea echipamentelor electrice (solduri conjuncturale +26%), urmate de fabricarea produselor textile (sold conjunctural +21%). Pentru preturile produselor industriale, se prognozeaza relativa stabilitate in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +1%). Referitor la numarul de salariati, se estimeaza relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de 0% pe total industrie prelucratoare", se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).

In constructii productia va stagna (sold conjunctural +4%), ca si stocul de contracte si comenzi (sold conjunctural +1%), numarul de salariati (sold conjunctural +3%) si preturile lucrarilor de constructii (sold conjunctural +1%). In sectorul comert cu amanuntul, managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni tendinta de crestere a activitatii economice (sold conjunctural +19%). Angajatorii prognozeaza un avans moderat al numarului de salariati (sold conjunctural +9%) si al volumului comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale (sold conjunctural +11%). Preturile vor stagna (sold conjunctural -4%).

Conform estimarilor din luna august 2015, cererea de servicii (cifrade afaceri) va cunoaste crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +10%). Pentru acest sector se estimeaza relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural +1%) si a preturilor (sold conjunctural +1%).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri