Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania solicita extinderea bazei de aplicare a masurii scutirii impozitului pe profitul reinvestit in activitati productive si este ingrijorat de impactul pe care l-ar avea asupra deficitului cresterea salariilor bugetarilor.

Cu ocazia reanalizarii continutului noului Cod fiscal, consiliul mai solicita reanalizarea din perspectiva IMM-urilor a prevederilor codului fiscal privind calculul taxelor locale pe cladiri, in functie de destinatie. "CNIPMMR solicita exceptarea IMM-urilor sau cel putin a microintreprinderilor de la noul sistem de calcul al taxelor locale pe cladiri si de la reevaluarea cladirii de evaluatori autorizati, cu mentinerea pentru acestea a actualului sistem de impozitare, care stabileste cotele de impozit in functie de proprietar si cu raportarea impozitului la valoarea contabila", se arata intr-un comunicat al consiliului, scrie Mediafax.

Totodata, membrii consiliului considera ca este necesar ca aplicarea masurilor de crestere a salariilor personalului bugetar sa se realizeze dupa minim un an de la adoptarea noului cod fiscal, dupa producerea efectelor masurilor de stimulare a investitiilor si infiintarea de noi locuri de munca, care sa asigure generarea resurselor bugetare aferente unei cresteri susternabile a salariilor. Consiliul este de parere ca majorarea salariilor bugetarilor nu s-ar incadra in tinta de deficit bugetar de sub 2% din PIB pentru bugetul pe anului 2016.

"Membrii Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania si-au exprimat ingrijorarea privind cresterile salariilor bugetarilor recent anuntate si solicita luarea in considerare pentru aceasta masura legislativa a urmatoarelor aspecte (...) necesitatea reducerii fiscalitatii asupra mediului de afaceri, fara instituirea de noi poveri fiscale pentru intreprinzatori; corelarea salariilor bugetarilor cu salariile din industrie, potrivit bunelor practici europene", se mai arata in comunicat.

Pentru reforma salarizarii bugetarilor, CNIPMR sustine ca este necesara respectarea mai multor etape, printre care, elaborarea si adoptarea unei legi unitare a salarizarii bugetarilor, cu consultarea inclusiv a reprezentantilor confederatiilor patronale reprezentative; stabilirea masurilor de crestere a salariilor bugetarilor corelat cu evolutia economiei Romaniei, inclusiv cu implementarea noului cod fiscal; corelarea salariilor bugetarilor cu salariile din industrie, astfel incat salariile din sectorul public sa nu fie mai mari decat salariile din sectorul privat, pentru a preveni aparitia unor discrepante nejustificate, generatoare de multiple efecte negative (inflatie, falimente sau necompetitivitate la export) si suspendarea masurilor de crestere a salariilor unor categorii de bugetari pana la aplicarea legii unitare a salarizarii bugetarilor.

Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) a fost infiintat in 1992 si este o confederatie patronala reprezentativa la nivel national. CNIPMMR asigura reprezentarea unitara a intereselor IMM-urilor si a miscarii patronale a IMM-urilor la nivel national si international.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri