Comisia de buget a decis majorarea impozitului pe cladirile si terenurile neingrijite

Comisia de buget a Camerei Deputatilor a decis, miercuri, sa reintroduca in Codul fiscal prevederea potrivit careia consiliile locale au posibilitatea de a majora la 500 la suta a impozitului pe cladirile si terenurile neingrijite, aceasta aplicandu-se de la 1 ianuarie 2016.

Secretarul de stat in ministerul de Finante Dan Manolescu a propus, la dezbaterile din comisie asupra cererii de reexaminare a Codului fiscal, reintroducerea prevederii privind acordarea posibilitatii consiliilor locale de a majora impozitul pe cladirile si terenurile neingrijite situate in intravilan cu pana la 500 la suta, precizand ca este o solicitare a autoritatilor, scrie Mediafax.

Deputatul PNL Eugen Nicolaescu a propus ca aceasta prevedere sa se aplice de la 1 ianuarie 2016, iar presedintele comisiei, Viorel Stefan (PSD), a precizat ca aceasta este o decizie a liderilor partidelor. Mai multi deputati au atras atentia ca trebuie specificat ce inseamna cladiri si terenuri neingrijite si ca primarii ar putea sa aplice discriminatoriu aceasta prevedere.

In final, deputatii din comisie au fost de acord cu amendamentul privind acordarea posibilitatii consiliilor locale de a majora impozitul pe cladiri si pe teren cu pana la 500 la suta pentru cladirile si terenurile neingrijite situate in intravilan.

Criteriile de incadrare in categoria cladirilor si terenurilor neingrijite, precum si procedura de aplicare se adopta prin hotararea consiliului local. Cladirile si terenurile incadrate la aceasta categorie se stabilesc conform nomencalturii stradale.

Citeste si:
Miliardarii din New York, vizați de o nouă taxă: "E timpul să nu-i...
Ultra-bogații din New York,...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Sursa foto: Taxe/ Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri