In regiunea Bucuresti-Ilfov, strainii au alocat, in ultimii 25 de ani, aproape doua treimi din totalul de 60,1 miliarde de euro, in timp ce Moldova a atras mai putin de 3% din acest capital. Investitorii prefera sectoarele industrial, bancar si energetic.

Soldul total al investitiilor straine directe (ISD) in Romania, cumulat pana la sfarsitul anului trecut, a fost de 60,19 miliarde de euro. Banii au fost alocati cu preponderenta in Bucuresti-Ilfov si in regiunile cu infrastructura dezvoltata, arata un studiu realizat de Banca Nationala si Institutul National de Statistica. In anul 2014, Romania a atras ISD in valoare totala de 2,42 miliarde de euro. Investitiile constand in aport la capitalurile proprii ale companiilor au insumat, anul trecut, 2,846 miliarde de euro, insa volumul creditelor nete accesate de la investitorii straini a scazut cu 425 de milioane de euro.

Citeste in continuare pe adevarul.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri